Hlasujte v anketě Jachtař roku 2023 – máme tři želízka v ohni!

Již 37. ročník ankety Jachtař roku je tady. Termín vyhlášení byl z důvodu programu našich reprezentantů přesunutý na listopad, proto se hlasuje již nyní. V anketě mohou opět hlasovat všichni členové Českého svazu jachtingu.

   

Vyplnění ankety, vám nezabere víc než 3 minuty a vaše hlasy pomohou vyhodnotit nejlepší Jachtaře roku 2023. Hlasování bude ukončeno 15. 11. 2023.

V anketě se hlasuje stejně jako minule v šesti kategoriích – muži, ženy, junioři, juniorky, jachtařské týmy a akce roku, a dále pro celkového vítěze ze všech nominovaných jednotlivců.

Opět bude oceněn také Trenér roku a bude udělena Cena za mimořádný přínos jachtingu v roce 2023. O těchto dvou oceněních rozhodnou členové VV ČSJ.

 

ČYK má v anketě hned tři želízka v ohni:

 

V kategorii JUNIORKY  

Anna Skořepová (2012)

Český Yacht Klub

Na Optimistu závodí od šesti let. Již v sezoně 2022 vyhrála mistrovství i Pohár ČR v kategorii mladších dívek a celkově v mladších skončila v Poháru ČR třetí. Letos vyhrála Pohár ČR v mladších i celkově a stala se mistryní ČR v absolutním pořadí, když skončila na 3. místě (před ní byli pouze dva Slováci) ze 125 závodníků třídy Optimist. Je členkou SPS Optimist a pravidelně se účastní zahraničních závodů. Je také členem Jachtklubu Toušeň, za který jela několik závodů na Cadetu včetně mistrovství ČR. Má ráda i námořní jachting, již uplula 1 850 námořních mil. Dvakrát (2017 a 2021) byla nejmladším účastníkem Velikonoční regaty. Je na desátém místě v žebříčku ČSJ, devátá z juniorů a pátá dívka. Kromě jachtingu lyžuje a hraje golf.

Výsledky v roce 2023:

3. místo – 1. místo z ČR celkově mladší i starší MČR Optimist (125 lodí) Lipno

1. místo Pohár ČR Optimist mladší žactvo celkově

8. místo – 4. dívka Dutch Youth Regatta Optimist mladší (52 lodí) Workum, Nizozemsko

12. místo – 1. místo do 12 let - Mistrovství Rakouska (86 lodí) Attersee, Rakousko

Členka SPS Optimist  

V kategorii TÝMY  

HEBE SAILING TEAM

Český Yacht Klub

M 37 HEBE V

Zdeněk Jakoubek, Zdeněk Sünderhauf, Martin Trčka, Tomáš Musil, Pavel Bobek, David Kovařík, Petr Stejskal, Marek Filinger, Petr Solař, Matěj Jurečka, Tomáš Peterka, Libor Hošek

Tým HEBE tvoří skupina jachtařů, která se formovala a provozovala závodní i volnočasové jachtařské aktivity na námořních plachetnicích HEBE I, HEBE II a HEBE III Jaroslava Havelky a na karbonovém speciálu T boat Zdeňka Sünderhaufa. Od roku 2017 sbírá pódiová umístění na lodi M 37 HEBE V Zdeňka Jakoubka. Na začátku letošního roku proběhla na závodní lodi M 37 HEBE V řada úprav, které se v průběhu letošních závodů jednoznačně osvědčily. Prodloužil se karbonový bowsprit, ze spinakrů se kompletně přešlo na genakry, čímž se zjednodušily manévry, přesunulo se těžiště závaží směrem dopředu, instalovalo se měření napětí pro nastavení backstaye. Dále se tým v pečlivě naplánovaných trénincích zaměřil na optimální trim lodě, kalibraci elektronických přístrojů a stabilizaci závodního týmu. Dlouhodobě se daří doplňovat stálý kádr novými mladými členy. Většinou se jedná o mládežnické závodníky z Českého Yacht Klubu. Kromě samotného závodění manažér týmu Zdeněk Sünderhauf spoluzaložil Jachtařskou akademii ČSJ, s týmem Jachtařské akademie pořádají každoročně zimní jachtařské přednášky a zajišťují školení trenérů jachtingu.

Výsledky v roce 2023:

3. místo ORC C European Championship (9 lodí) Malta
3. místo 68ma Edizione della Tre Golfi (22 lodí) Capri, Itálie                                            
3. místo ORC Mediterranean Championship, Sorrento, Itálie                           
1. místo North Adriatic Rating Circuit I. (6 lodí) Monfalcone, Itálie                     
1. místo North Adriatic Rating Circuit II., Monfalcone, Itálie 
4. místo Settimana Velica Internazionale (11 lodí) Terst, Itálie 
  AKCE ROKU:  

Oslava 130 let založení Českého Yacht Klubu – Praha 14.–15. 4. 2023

Pořadatel: Český Yacht Klub – Pavel Schwarz

 

Hlasovat můžete zde: ODKAZ NA ANKETU

 

Slavnostní vyhlášení ankety proběhne v sobotu 25. 11. 2023 v Autosalonu Hyundai v Brně za účasti kompletního reprezentačního týmu. Vyhlášení totiž předcházejí kondiční testy družstev SPS a SCM, které začnou v 9.30 v Městské hale Morenda, Vídeňská 470/9, Brno střed. Následovat bude v 17:30 setkání všech reprezentantů (SCM, SPS a RD) v Autosalonu Hyundai. V 18:30 začne slavnostní vyhlášení Jachtaře roku.