Šesté místo a zlato v mixech na mistrovství Evropy

Ve Slovinsku se od neděle 17. do pátku 22. září konalo mistrovství Evropy, kde se sešlo 70 Fireballů z deseti zemí. Češi byli nejpočetněji zastoupeným národem s 19 loděmi.

Ze začátku závodu počasí moc nepřálo. První den se téměř pět hodin na vodě podařilo proměnit jen v několik BFD a nedokončenou rozjížďku. Druhý den se po několikahodinovém odkladu podařilo odstartovat v obstojných podmínkách, které však vydržely jen po dobu první stoupačky, než došlo ke stočení a poklesu větru, který nadále polevoval a kolísal, takže se rozjížďka dojížděla za podmínek, ve kterých by se raději závodit nemělo. Poslední dva dny vítr konečně přišel a nabídl příležitost k pořádnému svezení.

Titul mistrů Evropy si do Británie odváží Tom Gillard s Andy Thompsonem, kteří zvítězili v šesti z osmi odjetých rozjížděk, stříbro putuje tamtéž zásluhou Vince Horeyho a Davea Wadea a bronz získali Švýcaři Claude Mermod s Ruedim Moserem. Bramborovou medaili vybojovala toušeňsko-neratovická posádka Martin Kubový a Roman Roček. Johanka Nápravníková Kořanová (YC Neratovice) s Kubou Nápravníkem (ČYK) byli celkově šestí, a to pro ně znamenalo zlato v mixech. Gratulujeme!

   

Manželé Nápravníkovi se chystají i v únoru na mistrovství světa, které se pojede v Austrálii.

Kompletní výsledky a více informací: https://www.sailing.cz/clanky/bramborova-medaile-a-zlato-vmixech-pro-ceske-fireballisty-na-mistrovstvi-evropy-a-pozvanka-do-australie-na-mistrovstvi-sveta