Open House Praha

 

Loděnice Českého Yacht Klubu byla zařazena do programu festivalu Open House Praha.  Festival nabízí možnost nahlédnout zdarma do 107 běžně nepřístupných budov a prostorů. A jednou z nich je právě loděnice Českého Yacht Klubu, která vloni oslavila 110. výročí. Víkend otevřených budov proběhne od 20. do 21. května.

 

 

Festival už několik let není pouze jeden víkend v roce, ale nabízí pestrou nabídku doprovodných programů ve festivalovém týdnu. Od pondělí 15. května se tak můžete vypravit na celou řadu komentovaných procházek, prohlídek budov, debat, přednášek a mnoho dalších akcí.

V Českém Yacht Klubu si můžete prohlédnout interiér této unikátní kulturní památky, která dodnes v téměř nezměněné podobě plně slouží svému účelu. Prohlédněte si mansardu, kterou kdysi obýval sám spoluzakladatel klubu a českého jachtingu Josef Rössler-Ořovský a zastavte se v prosklené verandě, kde se natáčel oblíbený film Vrchní, prchni! s Josefem Abrhámem.

 

A pokud se vám tam zalíbí, můžete přivést své děti, které v Českém Yacht Klubu mohou začít s jachtingem stejně jako ve spoustě dalších klubů v celém Česku: www.zacnisjachtingem.cz

Více zde: https://www.openhousepraha.cz