Sezona třídy RS Feva

Letošní rok byl pro tým RS Feva komplikovaný výpadkem z řad trenérů i závodníků. Pepa s Hankou se nemohli tréninku věnovat z vážných zdravotních důvodů, a tak trénink a vše ostatní zůstalo na Robertovi, kterému patří velké uznání. Organizovat v jednom tréninky, soustřední i ostatní akce týmu, a to vše ještě při zaměstnání, je opravdu velmi složité a časově náročné.

 

V týmu závodníků došlo k odchodu dvou kormidelnic ze zdravotních důvodů a část kormidelníků odešla z důvodu věku na jiné lodní třídy. Tým měl tedy tuto sezónu pouze dvě závodní posádky. Michala Sazamu, zkušeného kormidelníka, a jeho sestru Elišku, která byla úplný začátečník. Druhá posádka byla složena ze dvou mladých kosatnic Emy Skálové a Sofie Pavelkové. Šimon Nalevajko závodil ve složené posádce s kormidelníkem z YC CERE.

Michal s Eliškou se velmi rychle sehráli a po dvou závodech se začali propracovávat na první místa flotily RS Feva. Velká pochvala patří Elišce, která se neuvěřitelně rychle naučila všemu, co dobrý kosatník má umět. Během své první sezóny vybojovala tato posádka pro klub celkem 176 804 bodů. Srovnávat se sezonou 2021 můžeme pouze u Michala a s radostí konstatujeme, že zisk bodů oproti roku 2021 je více než čtyřnásobný. Posádka vybojovala například 1. místo v Team racingu v Brně, 3. místo a 1. ve smíšených posádkách na Eurocupu na Balatonu, 25. místo ze 79 lodí na Mistrovství Evropy na Lipně. Na domácí vodě 1. místo na Primátorském štítu, 1. místo v Přeboru hl. m. Prahy, 2. místo v Poháru hl. m. Prahy, 3. místo v Team racingu RS Feva. Michal s Eliškou ukázali, že mají velmi dobrý potenciál atakovat v příštím roce ty nejvyšší příčky. V žebříčku závodníků se umístila Eliška na 40., Michal na 41. místě z 572 mladých závodníků.

Naše dívčí posádka Ema se Sofií sbíraly v této sezóně zkušenosti a těšíme se společně, že vše v příštím roce zúročí.

Hanka Kábová