HEBE veze z Chorvatska stříbro ve své třídě a 3. místo v celkovém pořadí

   

Mezinárodní Mistrovství Chorvatska proběhlo v Šibeniku ve dnech 5.–7.  11. a HEBE SAILING TEAM z Českého Yacht Klubu byl u toho.

Dohromady závodilo 15 lodí z Chorvatska a HEBE V z České republiky. První den se odjela navigační rozjížďka za slabého větru, kde tým HEBE obsadil 4. místo ve třídě a celkově 8. místo!

„Nezvolili jsme po výborném startu na první bójce správný asymetrický spinakr a následovala výměna plachty, kde jsme ve vyrovnané konkurenci ztratili. Doufali jsme, že pokud se podaří odjet 4 rozjížďky, tak se bude tento úvod škrtat,“ popsala posádka HEBE začátek závodu.  

V sobotu se vůbec nezávodilo, neboť přišla klasická bóra, foukalo silně přes 30 uzlů, zima, déšť.

Pouze jsme si zatrénovali se spinakrem č. 3 v 24 uzlovém větru, což byl docela adrenalin. V neděli jsme odjeli dvě rozjížďky v 12uzlovém větru, natrimovali jsme správně takeláž, oba starty se nám maximálně povedly. V cíli jsme dojížděli s kategorií A, což jsou lodě o hodně větší než naše. V těchto rozjížďkách jsme obsadili 2. a 1. místo ve své třídě a stoupali pořadím nahoru. Bohužel se již další rozjížďka nestihla, a to jsme byli opravdu ve formě. I tak je s výsledným umístěním na 2. a 3. místo velká spokojenost,“ pochvalovali si.

„Již ladíme na závěrečný offshore závod sezony – Jabuku (startuje 12. 11.), kde jako taktik s námi pojede Martin Trčka,“ těší se.

HEBE SAILING TEAM jel v tomto složení: Zdeněk Jakoubek, Zdenál Sünderhauf, Libor Hošek, Adam Skin Plhoň, Petr Solař, Petr Stejskal, Tonda Podzimek.