Mistrovství ČR Cadetů a 29erů

Na Lipně v jachtklubu Černá v Pošumaví se od 3. do 6. července konal tradiční závod Vítr a Slunce. Letos se jel mimo jiné jako závod Evropského poháru juniorské třídy 29er, pro kterou byl stejně jako pro Cadety zároveň mistrovstvím republiky.  

Na startu se sešlo 62 posádek ze šesti zemí ve třídě 29er a 14 Cadetů. I přes ne příliš příznivé počasí, se podařilo odjet velmi pěkný závod. Nejvíce rozjížděk se odjelo v pondělí, kdy foukal západní vítr kolem 5 m/s. Závodilo se i v neděli, i v sobotu závodníci vyjeli na vodu, ale žádnou rozjížďku se odjet nepodařilo a v úterý se už na vodu ani nevyjelo.  

   

Ve třídě 29er zaznamenala hezký výsledek Lucie Košatová z ČYKu, která v posádce z Veronikou Cibulkovou z Plzně zajela celkové 19. místo a páté z českých posádek.  

Ve třídě Cadet získala Kristýna Holubová z ČYKu společkě s Annou Winklerovou z Jachtklubu Toušeň stříbrnou medaili. A jak si vedli další děti z ČYKu?

   

Na 5. místě skončila Annamaria Kramplová, na 7. místě posádka Adam Vrána a Jaromír Kukla, na 9. místě Josef Dressler a Martin Morgan Šebor, na 13. místě Adéla Baretová a Carla de Vita a na 14. místě Antornín Dressler a Pavel Horváth.  

 

Na Cadetech závodili také tři členové týmu Optimistů z ČYKu: Jáchym Klíma byl čtvrtý (v posádce s Matyášem Ročkem z YC Neratovice), Anna Skořepová osmá (v posádce s Lučkem Růžičkou z Jachtklubu Toušeň) a Johana Klímová dvanáctá (v posádce s Jiřím Kulhavým z YCR Roudnice).  

 

Kompletní výsledky:  https://www.sailing.cz/noticeboard/211313  

Video: https://www.facebook.com/sailingcz/videos/2742146892742735  

Fotografie: https://www.facebook.com/sailingcz www.uschovna.cz/zasilka/NFCGEIHCLW4ZS2CP-PX9  

  Foto Martina Barnetová