Ohlédnutí za Covidovým rokem třídy RS Feva

Jaký byl rok s Covidem....hektický, posunutý pouze do léta a září, časově náročný, ale krásný. V sezóně na vodě jsme využili každou chvilku a opravdu si jí užili. Zimní tréninky v tělocvičně už bohužel tolik ne.

Absolvovali jsme: Čtyři soustředění na Vltavě, Nechranicích a Lipně, šest závodů série Pohár ČR (včetně Mistrovství ČR), jeden Pohár Čechy a jeden na  domácí vodě, který se bohužel pro nepříznivé větrné podmínky neodjel.

Polovina týmu měla v pohárové soutěži ČR 100% a ostatní 80% účast.

V průběhu zkrácené sezóny proběhlo 16 tréninků (květen, červen, září, říjen), v druhé polovině října byly lodě předány trenérům, zkontrolovány a uloženy v loděnici.

Na podzim probíhaly komplexní FIT testy týmu pod vedením lékařky Institutu sportovního lékařství a fyziotrenérky, obě nám již 4 roky zajišťují velmi kvalitní zimní přípravu. V poslední době se začíná zapojovat i aktivní závodnice Lucka. Testy se podařilo zvládnout i za dodržení přísných epidemiologických opatření.

Zvládli jsme i malé rozloučení se sezónou. Sice pouze venku místo v teplé klubovně, s rozestupy a rouškami, ale i tak to bylo moc fajn.

Hana Kábová