Tradiční soustředění Optimistů ČYKu na Lipně

Na Lipně v srpnu v kempu Jestřábí I. proběhlo tradiční soustředění Českého Yacht Klubu pod vedením Pavla Schwarze. 14denního kempu se zúčastnilo 19 dětí, které si jachting na plachetnicích Optimist pod vedením zkušených trenérů i mnoho dalších soutěží a her opravdu užily. Přijela za nimi i Česká televize a natočila s nimi pořad Lvíčata pro ČT Déčko – premiéra bude v sobotu 3. 9. v 11.15. S dětmi strávil dva dny také mentální kouč Marián Jelínek.

U dětí se vystřídalo několik trenérů – Pavel Schwarz, Eva Skořepová, Martin Houska, Pavel Pavlousek, Tomáš Musil, Lucie Keblová, Eva Keblová, Jana Říhová a Tomáš Doležal. Podmínky na vodě byly příznivé spíše druhý týden. První týden panovalo letní počasí a děti se tak věnovaly hrám na břehu i na vodě.

Uprostřed soustředění se konal tradiční závod Chicken Race, zvítězila Anna Skořepová před Jáchymem Klímou a Johanou Klímovou – všichni z ČYKu.

Také byli vyhlášeni tři nejaktivnější a nejúspěšnější závodníci ČYKu, kteří dostali parádní bundy Helly Hansen. Děkujeme za podporu.

Během soustředění děti absolvovaly spoustu tréninkových rozjížděk i dalších cvičení na vodě. Zahrály si také hru o poklad, makačku na bednu, snajpra, vyrobily lodičky, vlajky týmů, závodily na paddleboardech a naučily se uzly.

V celkovém hodnocení soustředění zvítězila Anna Skořepová před Jáchymem Klímou a Kateřinou Lokajíčkovou. V soutěži týmů byl nejlepší Ananasa Anny Skořepové.  Děti si soustředění užily, a hlavně skvěle natrénovaly na další závody, které je čekají na podzim.

Chcete, aby mezi nimi byly příští rok i vaše děti? Od září máte možnost je přihlásit na tréninky v Praze u nás v Českém Yacht Klubu. Trénuje se na Vltavě v Podolí každou středu, přes zimu děti navštěvují tělocvičnu a učí se teorii jachtingu. A na jaře jsou připravení na soustředění a první závody. Více zde: www.cyk.cz/Optimist

Začít mohou také na Lipně nebo na každé jiné vodě v celém Česku. Vyberte si svůj klub na www.zacnisjachtingem.cz