ME třídy Cadet

V anglickém Torquay se jelo mistrovství Evropy lodní třídy Cadet, na kterém startovalo celkem 85 lodí. Česko reprezentovaly posádky Jachtklubu Toušeň Adam Winkler/Berenika Cvikrová a Luděk Růžička/Tomáš Jiřička, YC Neratovice Tereza Dítětová/Anna Marie Dítětová a ČYKu Annamaria Kramplová/Martin Morgan Šebor.

Závodu předcházelo mistrovství Anglie, které se odjelo ve větru 3–5,5 uzlu. Z našich posádek se umístili nejlépe Adam Winkler s Berenikou Cvikrovou na 20. místě z 55 lodí. Annamaria Kramplová a Martin Morgan Šebor 33. místo.

První den na mistrovství Evropy zažila česká výprava už dlouho nepoznanou radost. V první rozjížďce zvítězila neratovická posádka Tereza Dítětová/Anna Marie Dítětová, na 4. místě byli Toušeňáci Adam Winkler/Luděk Růžička, na 7. místě posádka ČYKu Anna Marie Kramplová/Martin Morgan Šebor a úspěšný vstup do závodu završila 13. místem poslední česká posádka Luděk Růžička/Tomáš Jiřička z Jachtklubu Toušeň.

V dalším průběhu závodu se naší posádce Annamaria Kramplová a Martin Morgan Šebor již tolik nedařilo a skončili na celkovém 41. místě. Dvě české posádky ale skončily v první desítce.

Více zde: https://rtyc.org/event/international-cadet-class-european-championships/