Soustředění Optimistů na Lipně

  Od 7. do 20. srpna se na Lipně v kempu Jestřábí I. konalo tradiční soustředění našich Optimistů pod vedením Pavla Schwarze.  

   

K 15 dětem z našeho klubu se přidaly další tři z Třeboně, Štětí a Nechranic. Vystřídalo se u nich celkem osm trenérů – Pavel Schwarz, Eva Skořepová, Martin Houska, Pavel Pavlousek, Tomáš Musil, Klára Motejlová, Lucie Keblová a Matěj Jurečka. Podmínky na vodě byly letos příznivé, až na výjimky foukal většinou střední západní až jihozápadní vítr. Přitom bylo většinou slunečno a teplo, pršelo jen párkrát. Dá se říct, že ideální podmínky.

Uprostřed soustředění jsme uspořádali tradiční Chicken Race, závod byl letos zařazen i do celostátní termínové listiny. Vyhrál Tomáš Peterka, před Annou Skořepovou a Janem Škodou – všichni z ČYKu.

Během soustředění děti celkem absolvovaly celkem 19 tréninkových rozjížděk, mnoho cvičných startů a dalších tréninkových cvičení. Zahrály si také hru o poklad, makačku na bednu, snajpra, vyrobily lodičky, vlajky týmů, plavaly, závodily na paddleboardech, naučily se uzly a vyslechly si mnoho jachtařských přednášek. Navštívil nás také olympionik Karel Lavický.

V celkovém hodnocení soustředění zvítězil Tomáš Peterka před Annou Skořepovou a Jáchymem Klímou. V soutěži týmů byly nejlepší TATRANKY A HORALKY Tomáše Peterky.  

Děti si soustředění užily, a hlavně skvěle natrénovaly na závod Českého poháru, který na Lipně následoval hned po skončení soustředění a na Mistrovství ČR, které se jede následně na Nových Mlýnech.

Celkové výsledky: Lipno 2021-vysledky